Microsoft Windows SBS 2011 Licentiëring

De Windows Small Business Server 2011 (SBS 2011) kent verschillende licenties die zijn gebaseerd op de toepasselijke edities.

Small Business Server 2011 Essentials SBS 2011 Essentials kent geen Client Access Licenties (CAL’s), en kan worden gebruikt tot en met 25 gebruikers en 25 pc’s. De serverlicentie – die is ingesloten bij de aankoop – geeft u het recht de serversoftware te installeren en te gebruiken.

Small Business Server 2011 Standard Voor de Small Business Server 2011 Standard zijn CAL’s nodig. SBS 2011 Standard bevat een serverlicentie en vijf Client Access Licenties.

Serverlicentie De SBS 2011 Standard serverlicentie geeft u het recht de serversoftware te installeren en te gebruiken.

Client Access Licenties Client Access Licenties (CAL’s) zijn licenties voor toegang tot de serversoftware. SBS 2011 Standard bevat vijf CAL’s die u het recht geven om vijf gebruikers of vijf devices toegang te geven tot de serversoftware.

Small Business Server 2011 Premium Add-on Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on vereist CAL’s voor gebruik. Het gebruiksrecht van Windows Server-technologie is vervat in uw oorspronkelijke Small Business 2011 Standard CAL’s of Essentials Server-licentie. Toegang tot SQL Server 2008 R2 for Small Business vereiste additionele Small Business Server 2011 Premium Add-on CAL’s. U hebt nu slechts Small Business Server 2011 Premium Add-on CAL’s nodig ter ontsluiting van SQL.

Serverlicentie De SBS 2011 Premium Add-on serverlicentie geeft u het recht om de serversoftware te installeren en te gebruiken.

Client Access Licenties Small Business Server 2011 Premium Add-on Client Access Licenties (CAL’s) zijn vereist voor toegang tot de SQL serversoftware.

CAL Types Met SBS 2011 kiest u hoe CAL’s worden gebruikt, gebaseerd op hoe de server op reguliere basis wordt ontsloten. Er zijn twee typen CAL’s waaruit u kunt kiezen: Device CAL’s en User CAL’s. Deze opties geven u de flexibiliteit om het CAL-type te kiezen dat het beste aansluit bij uw zakelijke behoeften.

Device CAL’s – Met Device CAL’s schaft u een CAL aan voor elk device waarmee u toegang wenst tot uw server, zoals laptops, desktopcomputers, Pocket PC’s en smartphones. Met deze optie krijgt iedere gebruiker met het gelicentieerde device toegang tot de server. Device CAL’s zijn economisch en administratief gezien de beste keuze voor een organisatie met meerdere gebruikers die van één device gebruikmaken, zoals medewerkers in volcontinu dienst. Als u voor Device CAL’s kiest, dan gebruikt elk device met toegang tot de SBS 2011 server een CAL. U kunt die CAL heralloceren wanneer u een device niet meer gebruikt. User CAL’s – Met User CAL’s schaft u een CAL aan voor individuen die ‘op naam’ toegang krijgen tot uw server. Gelicientieerde gebruikers hebben met elk willekeurig device toegang tot de server. User CAL’s zijn ideaal voor een organisatie die vele mobiele medewerkers heeft die toegang moeten krijgen tot het bedrijfsnetwerk met mobiele devices, of medewerkers die meerdere devices gebruiken om op het netwerk te komen. U kunt een User CAL heralloceren als een medewerker een andersoortige taak heeft gekregen. U kunt een User CAL ook tijdelijk aan iemand anders toewijzen als de gebruiker met verlof is of als het device buiten werking is.

CAL Edities en Packages Microsoft biedt een groot assortiment CAL add-on packs aan in vele hoeveelheden zodat aan uw specifieke behoeften wordt voldaan. Als u meer CAL’s nodig heeft, kunt u ze afzonderlijk aanschaffen. Bezoek de SBS 2011 Pricing-pagina voor een geschatte winkelprijs en verdere gegevens.

Om te (blijven) voldoen aan de licentievoorwaarden bevelen wij u aan om de gegevens van uw aankoop en CAL-toewijzingen bij te houden.

Licentieopties SBS 2011 voldoet aan de voorwaarden van volumelicentiëring. Wij verzoeken u de opties voor volumelicentiëring te onderzoeken om de meeste waarde te krijgen uit uw aanschaf. Microsoft licentieprogramma’s helpen u tijd en geld te besparen door de aanschaf en het beheer van meerdere softwarelicenties eenvoudiger te maken.

SBS 2011 kan ook vooraf worden geïnstalleerd op nieuwe serverhardware die door een Original Equipment Manufacturer (OEM) zoals HP, Dell, and Fujitsu is gebouwd, getest en gecertificeerd.

SBS 2011 is ook beschikbaar via het Microsoft Software Assurance-programma. Wij bevelen u aan dat u Software Assurance voor uw servers en CAL’s aanschaft zodat u altijd de nieuwste Windows Small Business Server-release gebruikt, en tegelijk profiteert van de vele additionele voordelen van het programma.

Downgrade-rechten Microsoft geeft u het recht om de voorgaande versie van Windows Small Business Server 2008 Standard te gebruiken, als u het alleen het Small Business Server 2011 Standard-product gebruikt. Onafhankelijk welk kanaal is gebruikt om de licentie aan te schaffen. Hieronder staan de beschikbare downgrade-opties opgesomd

Product   Downgrade SBS 2011 Essentials Geen downgrade beschikbaar. SBS 2011 Standard  FPP/OEM-klanten: Komt in aanmerking om te downgraden tot SBS 2008 Standard. De klant moet kunnen beschikken over SBS 2008 media en productkeys.

Klanten met volumelicenties: Komt in aanmerking om te downgraden tot SBS 2008; schaf media en produckeys aan via VLSC.

SBS 2011 Premium Add-on  FPP/OEM-klanten: Geen downgrades beschikbaar.

Klanten met volumelicenties: Komt in aanmerking om te downgraden tot Windows Server 2008 Standard; schaf media en productkeys aan via VLSC. Komt in aanmerking om te downgraden tot SQL Server 2008 for Small Business; schaf media en productkeys aan via VLSC.

Bekijk de OEM prijzen van Small Business Server 2011