Microsoft Office 365

De directeur van uw bedrijf woont bijvoorbeeld een vergadering bij een klant bij en ontvangt een urgent, vertrouwelijk mailbericht op haar telefoon. Ze leest dat er een tekort dreigt te ontstaan aan een belangrijk onderdeel voor het best verkochte product van uw bedrijf. Terug op kantoor gebruikt ze Microsoft® Outlook® 2010, dat is verbonden met Microsoft Exchange Online, om een afspraak te maken met de leverancier over de prijs waarvoor hij kan leveren. Ze bekijkt de agenda van haar contactpersoon bij de leverancier en ziet dat hij deze week niet meer beschikbaar is. Maar zijn aanweigheids-indicator geeft aan dat hij nu beschikbaar is, waarop zij besluit om een audio-chat te starten via Microsoft Lync™ Online. Hij is thuis maar kan inloggen op uw Microsoft SharePoint® Online-site en het spreadsheet met de prijslijst bijwerken via zijn browser, dankzij de Microsoft Excel® Web App. Met deze oplossingen, die op nagenoeg elke locatie en vrijwel elk apparaat beschikbaar zijn, beweegt uw bedrijf zich in de juiste richting: vooruit.

In een andere situatie werkt u aan een document dat u in een paar uur moet afronden. Bij het openen van de documentbibliotheek op SharePoint Online ziet u dat het document is uitgecheckt door de eindredacteur, die op reis is. De aanweigheids-indicator van Lync Online geeft aan dat de eindredacteur online is, dus besluit u om via Microsoft Lync een instant message te versturen en vervolgens met hem in overleg te gaan. Terwijl u samen aan hetzelfde document werkt, voegt u de laatste details toe en sluit u het document. Na inzage van de teamagenda in Outlook 2010 plant u een redactievergadering voor de volgende dag en verstuurt u de uitnodiging naar de teamleden, inclusief een koppeling naar het afgeronde document via Exchange Online.

De verschillende producten van Microsoft Office 365 kunnen u niet alleen helpen om deze resultaten te bereiken maar ook om invulling te geven aan uw behoefte aan robuuste beveiliging, duurzame betrouwbaarheid en gebruikersproductiviteit. Office 365 combineert de online versies van vertrouwde communicatie- en samenwerkingsoplossingen, waaronder Exchange Online, SharePoint Online en Lync Online, met Microsoft Office Professional Plus en Microsoft Office Web Apps.  *Vereist zijn een geschikt apparaat, een internetverbinding en een ondersteunde browser. Sommige mobiele functies vereisen Office Mobile 2010, dat geen deel uitmaakt van de Office 2010-toepassingen, -suites en Web Apps. De functies van Office Web Apps, Office Mobile 2010 en Office 2010 verschillen in enkele opzichten.

Exchange Online biedt u op vertrouwde en veilige wijze toegang tot uw e-mail, agenda, contactpersonen en taken, ongeacht of u met een PC, via het Web of met een mobiel apparaat werkt. Met Exchange Online beschikt u over de robuuste functionaliteit van Microsoft Exchange Server in de vorm van een service in de cloud. Exchange Online biedt u niet alleen de krachtige en vertrouwde functionaliteit van Exchange Server, de service vereenvoudigt ook het IT-beheer in belangrijke mate en voorziet in de beveiliging en betrouwbaarheid, die uw gegevens helpen beschermen.

SharePoint Online biedt een geïntegreerde locatie in de cloud waar uw mensen met elkaar kunnen samenwerken en bijvoorbeeld ideeën en kennis kunnen uitwisselen, speciale team- en projectsites kunnen inrichten, bedrijfsresources kunnen vinden of informatie zoeken. Zij kunnen ook externe gebruikers uitnodigen voor het inzien/delen van en gezamenlijk werken aan documenten op een extranetsite.

Lync Online biedt uw mensen de allernieuwste communicatiemogelijkheden, waaronder aanwezigheids functionaliteit, Instant Messaging (IM) en communicatie met geluid en beeld tussen PC’s. De geboden communicatiefuncties voldoen aan de eisen van de grootste ondernemingen, kunnen uw mensen productiever en efficiënter maken en kunnen de slagkracht van uw organisatie vergroten dankzij de krachtige combinatie van presentie-informatie en IM.

Met Office Professional Plus beschikken uw mensen over krachtige functionaliteit om goed werk te leveren op uiteenlopende locaties, ongeacht of zij gebruik maken van een PC, telefoon of webbrowser. Als onderdeel van Office 365 levert Office Professional Plus onverkort de vertrouwde toepassingen die ervoor zorgen dat uw bedrijf connected blijft.

Office Web Apps  Office Web Apps is de online tegenhanger van Word, Excel, PowerPoint en OneNote waarmee uw mensen vanaf nagenoeg elke locatie toegang hebben tot documenten. Ongeacht of zij met een PC, met een mobiel apparaat of via het Web werken, uw mensen kunnen de documenten online inzien, delen met anderen en er met anderen aan werken.

Conclusie  Met Office 365 kunt u profiteren van geavanceerde samenwerkings- en communicatiefunctionaliteit zonder de operationele belasting van intern draaiende serversoftware. Met Office 365 blijft ú in controle en krijgt u de beschikking over een oplossing die zich onderscheidt door betrouwbaarheid, een hoge mate van beschikbaarheid en veiligheid, met vereenvoudigd beheer en een vertrouwde gebruikersinterface – met andere woorden een oplossing die u met het volste vertrouwen kunt kiezen als de samenwerkings- en communicatieoplossing voor uw bedrijf.

Office 365 Prijzen en dienstenpakketten
Office 365 Producten