Microsoft BPOS

Microsoft Business Productivity Online Standard Suite (BPOS)

Onder de naam Microsoft Business Productivity Online Suite of BPOS worden diensten online aangeboden speciaal voor bedrijven. Deze diensten maken deel uit van Microsoft Online Services. De BPOS-diensten maken gebruik van de cloudcomputing-infrastructuur van Microsoft.

Uitbesteden

In plaats van dat bedrijven hun eigen infrastructuur met de diverse Microsoftservers beheren besteden ze die diensten uit aan Microsoft en betalen per gebruiker. Hierdoor hoeft het bedrijf niet te investeren in een eigen infrastructuur en bijbehorend beherend personeel. Ook is het voor de gebruikers makkelijk schaalbaar: als er een groep nieuwe gebruikers is wordt via een online dashboard gewoon extra gebruikers aangeschaft.

Ondersteuning

Ondersteuning wordt gedaan namens Microsoft: afhankelijk van de opzet van de IT-organisatie van de klant kunnen de individuele eindgebruikers contact opnemen met Microsoft Support of dat gebeurt via de interne helpdesk. Deze laatste zal over het algemeen de eerstelijnsondersteuning verlenen: via een onlinedashboard kan de IT-afdeling een aantal instellingen van de eindgebruikers zelf instellen, toevoegen of wijzigen. Als de interne helpdesk er niet uitkomt en er ook niets te vinden is op het dashboard, kan er contact worden opgenomen met de supportafdeling van Microsoft. Op dit moment wordt de telefonische ondersteuning nog aangeboden vanuit de Verenigde Staten, maar per november 2010 begint Microsoft met de opzet van een speciale helpdesk voor de Europese markt. Er zal begonnen worden met het aanbieden van ondersteuning in het EngelsDuitsFrans en Italiaans.

Basisdienstenpakket

Deze diensten worden in vele landen aangeboden via de Microsoft Business Productivity Online Standard Suite of BPOS. Het standaarddienstenpakket bestaat uit: De gebruiker betaalt voor deze diensten een bedrag per (sub)dienst per gebruiker per maand. E-mailboxdiensten kosten enkele euro’s of dollars per gebruiker per maand, maar complexere diensten als MS Dynamics CRM kosten aanzienlijk meer.

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/BPOS