VoIP Voordelen

VoIP en capaciteit

voip capaciteit

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden over één VoIP trunk is nagenoeg onbeperkt. Daarmee zal je telecomomgeving nooit de beperkende factor zijn bij bedrijfsgroei.

VoIP is locatie-onafhankelijk

voip locatieonafhankelijk

Je werkt drie maanden in een ander pand? Je gaat verhuizen? Met VoIP geen enkel probleem. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dit maakt verhuizen zeer eenvoudig en aanzienlijk voordeliger. Lees meer over VoIP en locatie onafhankelijkheid

VoIP is flexibel

voip is flexibel

Je kunt je telefoontoestel koppelen aan iedere netwerk locatie. Werk je een periode in een project ruimte, dan neem je gewoon je toestel mee. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en een netwerkbeheerder hoeft geen instellingen aan te passen. Een interne verhuizing is daarmee eenvoudig.

VoIP is eenvoudig te configureren

voip is eenvoudig

VoIP is volledig te configureren via een webinterface. Een toestel vervangen of nieuwe toestellen plaatsen is daardoor zeer eenvoudig. Patchen is niet meer noodzakelijk. Zie ook devideodemo van onze hosted VoIP omgeving.

Eenvoudig en goedkoper aan te leggen

voip netwerk aanleggen

Je hoeft geen aparte kabels meer te trekken voor een telefoonverbinding. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor telefonie. Bij sommige VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. Je hoeft dus geen twee netwerken te onderhouden. Bij een verhuizing zijn de kosten van het aanleggen van een netwerk en het trekken van kabels laag.

VoIP maakt overstappen makkelijk

voip makkelijk overstappen

Indien je over wilt stappen naar een andere telecom leverancier hoef je alleen de telefoonnummers te verhuizen en de VoIP gegevens van de nieuwe leverancier in je centrale of toestellen te zetten. Je kunt daarmee snel en probleemloos overstappen naar een andere telecomleverancier.

VoIP maakt bellen goedkoper

voip maakt bellen goedkoper

Gratis bellen wordt door zakelijke VoIP leveranciers nog niet aangeboden, maar bij de gemiddelde VoIP aanbieder is bellen wel goedkoper. Zo is Voys 40% tot 60% goedkoper dan KPN. VoIP gebruikers bellen onderling overigens gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is. Indien een bedrijf meerdere vestigingen of vestigingen in het buitenland heeft, is de maandelijkse besparing op de gesprekskosten aanzienlijk groot.

VoIP en integratie

voip en integratie

VoIP is makkelijk te integreren in een ERP of CRM systeem. Klik en Bel vanuit een webbased adresboek wordt hiermee eveneens mogelijk. Ook het herkennen van klanten bij binnenkomende gesprekken is geen enkel probleem. Voor meer informatie hierover leest je het artikel over de webkoppeling.

VoIP heeft de toekomst

voip heeft de toekomst

VoIP is dé telecomtechniek die in de toekomst gebruikt gaat worden. Alle grote leveranciers stappen op dit moment over op VoIP. Ruim 20% van bedrijven met meer dan 50 medewerkers zijn al overgestapt op VoIP of IP telefonie. Is je telecomapparatuur aan vervanging toe, gaat je bedrijf verhuizen of zoek je een nieuwe telecomoplossing, dan is VoIP op dit moment een logische keuze.